torstai 26. tammikuuta 2012

Aurinkotervehdys suoritettu

Päivä lähti mukavasti käyntiin joogan merkeissä.
En tiedä onko tämä kuntoiluinto, jokin tupakoinnin lopettamisesta johtuva sivuvaikutus, vai mistä nyt oikein tuulee.. Noh täytyy myöntää, että aina kunnosta huolehtiminen on kiinnostanut, joten ei tämä mikään uusi juttu ole. Nyt vain sain vihdoinkin aikaiseksi kokeiltua tuota joogaa ja olen todennut sen oikein hyväksi.

2 kommenttia:

  1. Aurinkotervehdys, eli Surya Namaskara on fyysisen joogan perusharjoitus. Joogan harrastajien mukaan fyysisenä harjoitteena sen tarkoitus on pitää huolta kehosta selkärangasta, nivelistä ja niiden liikkuvuudesta. Aurinkotervehdys voidaan tehdä erilaisissa joogasuuntauksissa hieman eri tavalla, mutta kuitenkin melko samalla tavalla. Aurinkotervehdyksen tausta ja alkuperän on auringon palvonnassa.

    Hindulainen uskonto opettaa auringonpalvonnasta ja joogan aurinkotervehdys tulee suoraan sen opetuksista. Hindulaisuudessa palvotaan Suryaa, joka on aurinko jumaluus.

    Joogagurut opettavat aurinkotervehdyksen salaista tai kätkettyä opetusta. Joogagurujen mukaan aurinko symbolisoi korkeinta sielun tietoisuutta, jossa korkein lähde on sielu itse, jonka sanotaan olevan jokaisessa ihmisessä. Opetuksen mukaan suurimmalla osalla ihmistä tämä korkein sielun tietoisuus on hukassa, koska sitä ei osata etsiä. Gurut opettavat, että tämän tähden esimerkiksi joogan kautta on elvytetty esiin tieto saada ymmärrystä kuinka harjoittaa ja saada esiin sielun korkein tietoisuus. Gurujen mukaan puhdas sielutietoisuus luo ihmisen energisen chakra systeemin, joka luo fyysisen kehon.

    Joogan aurinkotervehdyksen henkisen kasvun päämääränä on tervehtiä, eli palvoa aurinkoa ja kehittää ihmisen korkeinta sielua auringonpalvonnan kautta. Aurinkotervehdys ei siis ole ainoastaan pelkkä fyysinen harjoitus, vaan myös henkisen kasvun harjoitus ja auringonpalvontaa.

    Teksti kopioitu sivulta http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

    VastaaPoista
  2. Juu, kiitokset kommentista kuka ikinä sitten lienetkään. (Tosin on mulla aavistus..)

    Aika tuttuja juttuja tuossa lainaamassasi tekstissä oli. Itselläni tämä joogan harrastaminen kuitenkin painottuu lähinnä ihan tuohon fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen, mutta tuleehan siinä samalla myös vähän rauhoituttua.

    Mutta täytyy myöntää, että kyllä sitä on kokonaisvaltaisesti oikein vetreä ja tasapainoinen olo tuollaisen harjoituksen jälkeen. Itse olen tykännyt ja ehdottomasti suosittelisin muitakin kokeilemaan. :)

    VastaaPoista